Om oss

I 1989 åpnet Dinner sin første kinesiske restaurant i Oslo sentrum.

Siden den gang har vi gledet utallige gjester med spesialiteter fra det szechuanske og kantonesiske kjøkkenet.

Høsten 2023 utvidet vi konseptet med en ny avdeling på Barcode Oslo.

OM OSS

Vi holder til i Storgata 22, i Oslo sentrum og Dronning Eufemias gate 28, på Barcode Oslo. Dinner er en av de eldste kinesiske restaurantene i Oslo sentrum. Med en historie som strekker seg tilbake til 1989, utstråler restaurantene våre en følelse av tradisjon og kultur som er dypt forankret i hver rett vi serverer.

Høsten 2023 utvidet vi med en ny avdeling på Barcode Oslo i de gamle lokalene til Nodee Barcode. Vi synes det er utrolig spennende å få utvidet vårt konsept, slik at våre gjester kan få Dinner opplevelsen flere steder i Oslo sentrum, og at vi får muligheten til å glede enda flere med våre retter og gi flere en reise innen kinesisk matkultur.

Kinesisk restaurant i Oslo sentrum

Vårt mål strekker seg utover det å servere mat, vi jobber etter å skape et sted fylt med ro og varme i midten av Oslo. Et besøk hos oss skal oppleves som et avbrekk fra hverdagen hvor du kan senke skuldrene og la oss ta vare på deg.

Det nøye samspillet mellom interiør, belysning, dekor, mat og personalet, er det som setter scenen for en uforglemmelig smaksopplevelse. Å se gleden i øynene til våre gjester mens de nyter smakene av våre Szechuan- og kantonesiske spesialiteter er virkelig givende – et bevis på vårt engasjement og lidenskapen i hver rett vi serverer.

Maten

Det kulinarisk teamet på Dinner omfavner både tradisjon og innovasjon. At vi har fått lov til å kunne dele vår kinesiske kultur gjennom maten vi serverer i så mange år er noe vi er veldig stolte over. Vi jobber daglig med å utforske og lage retter som hyller Kinas rike gastronomiske arv, samtidig som vi flytter grenser for smak for å bringe nye smaksopplevelser til våre gjester.

DET KANTONESISKE OG SZECHUANSKE KJØKKENET - 川粵

Vår meny kombinerer smaker fra det kantonesiske og szechuanske kjøkkenet, med et bredt utvalg av retter som egner seg godt til og deles i godt selskap.

Det kantonesiske kjøkkenet er en av hovedgrenene i det kinesiske kjøkkenet, som er kjent for sine sterke og nummende smaker gjennom en omfattende bruk av hvitløk, chili og szechuanpepper, så vel som peanøtter, sesam og ingefær. De tradisjonelle kulinariske teknikkene på Dinner sikrer at de moderne rettene beholder essensen av autentisk kantonesisk og szechuansk cuisine.

Dim Sum

Begrepet «dim sum» stammer fra den kinesiske dialekten kantonesisk, og betyr «det rørende hjerte» - bestill etter hjertes lyst

I Kina er det vanlig å spise dim sum sammen med te og nytes tradisjonelt til brunsj.  Dim sum er tradisjonelt laget av ulike kombinasjoner av sursøtt, grønnsaker, kjøtt, sjømat og frukt. Dim sum retter blir ofte servert i små dampkokere av bambus eller på små tallerkener.

Dinner er stolt av å være en av Oslos beste asiatiske restauranter som tilbyr dim sum som hjertet ditt ønsker. Vi serverer unike kombinasjoner av dim sum, som gjenspeiler kjøkkenets dyktighet og kreativitet. Hver søndag kan du komme på Dim Sum Sunday på Dinner Barcode hvor du kan bestille restaurantens helt egne Dim Sum Sunday meny med et hav av nydelige dim sum retter. Å kunne hedre Kinas kultur gjennom våre håndlagde dim sum er noe vi er veldig stolte over.

Wok

Wok er et kinesisk kjøkkenredskap, opprinnelig en rundbunnet dyp metallbolle, ofte i støpejern. En wok brukes ofte til å tilberede finkuttet ingredienser under høy temperatur. Den høye temperaturen gir ingrediensene den sprøheten og saftigheten som vi alle elsker.

Wok stammer fra Tang dynastiet i Kina. Denne tilberedningsmetoden er svært energieffektiv for tilberedning av grønnsaker, nudler og kjøttretter, og er den grunnleggende teknikken som ligger bak flere av våre populære hovedretter som blant annet Kylling Gong Bao.